Menu Zamknij

Warsztaty Kulinarne ,, Cztery Pory Roku”- zupa z dyni, kotleciki ziemniaczane oraz kućmok

23.02.2023r

W dniu 23.02.2023r w Sołeckim Centrum Kultury w Lgocie Mokrzesz odbyły się nasze tradycyjne warsztaty kulinarne z cyklu ,,Cztery Pory Roku”.

Podczas tego spotkania uczestnicy mogli nauczyć się jak przygotować kolejne tradycyjne potrawy: Zupę z Dyni, Kotleciki Ziemniaczane oraz Kućmok.

Krem z dyni jest bardzo cenioną zupą, dlatego warto nauczyć się jak ją przyrządzać. Oczywiście jej walory smakowe oraz odżywcze wynikają z niezwykle bogatych właściwości dyni.

Kotleciki ziemniaczane łączą w sobie walory dania z gotowanych ziemniaków ze wspaniałym aromatem i chrupkością placków ziemniaczanych. Zapewne wielu z nas pamięta z dzieciństwa niepowtarzalny smak i aromat pieczonego kućmoka, przygotowany również na bazie ziemniaka budzi ciepłe skojarzenia.

Dziękujemy za liczne uczestnictwo w kolejnym kulinarnym spotkaniu. Do zobaczenia !

Skip to content