Rozpoczynamy cykl warsztatów kulinarnych „Cztery Pory Roku”, wychodząc na przeciw wszystkim osobom, chcącym poznać nowe a może znane ale inne potrawy z przepisu doświadczonego specjalisty zajmującego się na co dzień zdrową żywnością.
Raz w miesiącu zaproponujemy Państwu potrawy tradycyjne wyróżniające daną porę roku zarówno pod względem dostępnych produktów sezonowych jak i związane z naszą kulturą czy obyczajem.
W grudniu gdy obchodzimy ten magiczny czas Świąt Bożonarodzeniowych a stoły uginają się od różnorodnych specjałów, nie może zabraknąć również słodkiego akcentu. Dlatego wraz z Panią Iwoną Chmurzewską zapraszamy 8 grudnia o godzinie 17:00 , kiedy to będziemy przyrządzać Tradycyjne śląskie makówki wigilijne oraz Piernik z serkiem mascarpone. Oczywiści wraz degustacją. Przyjdź i poczuj klimat Świąt!